Hieronder enkele reacties over de cursus:
 

Het paardrijden bevalt super goed.
Ik rijd nu 2x per week dus het gaat al vooruit 😉 Als beginnende ruiter vind ik jullie cursus heel handig. Er is zo veel dat je niet weet als je begint en op de manege gaan ze van veel dingen gewoon ervan uit dat je dat weet…

De les van vandaag was ook weer super interessant!! Ik zal vanavond eens kijken of ik het in de praktijk kan brengen!Marloes de Nooijer – Valkenswaard
(NL)

 


Aanrader deze cursus!

Chapeau! Bijna jammer dat ik geen beginnende ruiter meer ben, ik heb veel theorie met vallen en opstaan in de praktijk moeten leren en daardoor onnodige fouten gemaakt. (Maar ik begon dan ook 40 jaar geleden…. )

Ik ga beginnende ruiters zeker aanraden deze cursus aan te schaffen. Ik vind het waardevolle informatie en niet alleen voor de beginnende ruiter…

 

foto van Karel van de Zonnehoeve, Irisch Cob 3,5 jaar oud

Ik ben heel enthousiast over de informatie die ik gelezen heb!
Fijn dat jullie ook aandacht schenken aan het welzijn van de paarden! Want die kennis is het allerbelangrijkste aspect in de omgang met deze bijzondere dieren.
Met vriendelijke groeten,
Ineke van Damme, Twisk (NH)

 


 

 

Door de theorie gesterkt

Zojuist heb ik jullie eerste paardenles doorgelezen en ik ben helemaal enthousiast!! Ik ben namelijk zelf een beginnende rijder en dan is het heerlijk om van ervaren mensen zoals jullie nu eens op een goede en eenvoudige manier te lezen waar je wel en niet op moet letten.

Door de theorie voel ik me des te meer gesterkt om op een goede manier met de paarden om te gaan en daardoor nog meer plezier te beleven aan het paardrijden!!

Ik verheug me nu al op les twee!

Heel veel succes met de vervaardiging van jullie lessen!

 Evelyn Rauwerda uit Nuth (Limburg).


Score manege goed

Ik heb net jullie eerste les gelezen en ik vind het prima! Duidelijke taal met begeleidende foto’s.
Ik ben ervan overtuigd dat heel wat mensen deze tips zeer goed kunnen gebruiken want zoals jullie vermelden is het voor mensen die dagelijks met paarden omgaan allemaal heel normaal en kan het voor beginnende ruiters erg intimiderend overkomen om zomaar een stal binnen te stappen en met een wildvreemd paard te werken.

 

Ik ben erg blij dat de manege waar mijn paard gestald staat, positief scoort op jullie vereisten. Het is dan ook een kleine manege die op kinderen gericht is en gerund wordt door mensen met een hart voor paarden!

Trouwens, niet alleen beginners kunnen iets doen met deze tips…iedereen (ook gevorderde ruiters) kan er wel wat van opsteken.

Keep up the good work!       Ivy Sleurs (B)

 


Schitterend en goed uitgelegd met vele foto’s.

Ik heb onlangs ook een jonge ruiter leren paardrijden terwijl ik eigenlijk geen les geef en zelf ook nooit echt veel les gekregen heb. Zelf heb ik vroeger in de klasse Z dressuur gereden, dus het was niet dat ik niet kan rijden. Maar de technische dingen uitleggen en beginnen bij het begin is eigenlijk toch niet zo evident als alles voor jezelf vanzelfsprekend is.

 

Zo zijn ‘de hoefslag, het binnenbeen, het buitenbeen, voltes’ en vele andere begrippen voor een leek chinees. Dankzij jullie lektuur heb ik ook wat details kunnen meegeven aan mijn pupil. En na een jaar iedere week lessen kon hij al sprongetjes maken…
Ik ben ervan overtuigd dat deze lektuur ook nuttig is voor lesgevers!

 


Groetjes Veerle Nouwen (B)


Prettig om te lezen!

Hartstikke leuk ! Vooral dat stukje over het leiden. Ik ben zelf instructrice, heb vroeger op een manege gewerkt. Met een paard lopen werd je meestal niet geleerd. De toon is ook prettig! Ga zo door.

Anita Westerhuis, Zwinderen (Drenthe, NL)


Mijn mening over de curcus voor beginnende ruiters.

In een woord GEWELDIG !!
Ik rijd zelf al zo’n 15 jaar en mijn vriend vond het zo interessant dat
hij enkele maanden geleden ook is begonnen met rijden.
Ik ben voor hem toen op zoek geweest naar een dergelijke cursus waar alles duidelijk,maar niet op een kinderlijke manier wordt uitgelegd.Helaas heb ik niks kunnen vinden.

Jullie cursus lijkt me een goed begin voor alle beginnende ruiters. Er word duidelijk uitgelegd wat ruiters wel en niet moeten doen maar vooral ook waarom. Uit ervaring met mijn vriend en de mensen die bij hem in de les rijden, zie ik dat er in de les veel aandacht is door de instructeur maar dat er op de beginnende ruiters op stal toch vaak niet weten hoe ze met het paard om moeten gaan en waarom paarden sommige dingen doen.
 Jullie cursus is de uitkomst voor zulke ruiters.

Linsey Beekman. Veldhoven (NL)


 

Eindelijk een degelijk handboek!

Het is overduidelijk dat jullie veel tijd en energie gestoken hebben in
dit project.

Al lang was ik op zoek naar een degelijk handboek voor mijn
dochtertje en dat heb ik gevonden bij jullie.

Ikzelf ben een ruiter met
ca 40 jaar ervaring, dus weet wel waarover ik praat.

Links een foto van mijn dochter

L. D.
Sint-Niklaas (Be)